петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Вътев за протестите на земеделците в Европа: България е в абсолютно същата ситуация

      ,,Европа протестира основателно. Всички земеделски производители в момента са притиснати от високите разходи по стандартите, които изпълняват, и от конкурентния внос от Украйна. България е в абсолютно същата ситуация.“

      Това заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев пред журналисти.

      Министърът посочи, че България не е изключение, тъй като е от петте най-близки до Украйна държави – Румъния, Унгария, Полша, Словакия и България и на практика са най-потърпевши от украинския внос.

      ,,Постарахме се максимално да предпазим нашия пазар от дъмпингов внос. Естествено, има и хора, които са заинтересовани това да се случва, но ние сме длъжни да си пазим и производителите“, заяви министърът. 

      Според него има добър диалог със земеделските производители. Той заяви, че в неделя в 15 часа е срещата между него, земеделски производители, премиера и финансовия министър.

      „Това ще е третата ни среща. Има разбираем и обективен проблем, който възникна вследствие на това, че след приемането на бюджета изведнъж се появиха едни претенции за подпомагане вследствие на поредицата от кризи и най-вече загубите заради войната в Украйна. Сумата е набъбнала доста и след като е приет бюджетът и тя не е предвидена в него – става дума за 550 милиона лева, това много трудно може да се получи без преразглеждане на бюджета“, добави Вътев.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ