неделя, 29.09.24
15.2 C
София
17 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Жители изискват новият автобус 288 да е в движение и през почивните дни

      Граждани настояват за оптимизиране на разписанието, на градските линии, в София, и автобус № 288, който е довеждащ до две метростанции, да работи и през уикенда. В момента той се движи само в делнични дни. Автобусът свързва кварталите „Гео Милев” и „Хладилника“, и прави връзка с метростанции – „Г. М. Димитров“ и „Витоша“.

      Пред Радио София директорът на дирекция „Транспорт“, в Столичната община, Иван Николов, обясни, че липсата на водачи е причината автобус № 288 да се движи само в работни дни.

      „Събираме тези сигнали, мислим варианти, постоянно правим разчет какво имаме налично и какво може да се пусне. За автобус № 288 разглеждаме варианта да пуснем допълнително автобуси за събота и неделя. Там са електробуси. Знаем, че се ползва, правим всичко възможно да пуснем там автобуси“, каза Николов.

      Той добави, че в Центъра за градска мобилност използват аналитичен инструмент, който дава възможност за наблюдение колко запълнени са превозните средства. „Гледаме между всички спирки, гледаме всички часови диапазони, различни дни и райони. Освен камерите, благодарение на GPS системите, които имат превозните средства, наблюдаваме тяхното движение – къде имат закъснения и къде имат аванс“, обясни директорът на дирекция „Транспорт“ в Столичната община.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ