петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      СМЪРТТА НА НАВАЛНИ: Близките още не са видели тялото му, камери заснели кортеж на път за Салехард

      Три дни след смъртта на руския опозиционер Алексей Навални, семейството му все още не е видяло тялото му, а от Следствения комитет на Русия са уведомили майка му Людмила Навалная и адвокатите й, че причината за кончината на 47-годишния й син все още не е установена.

      Това съобщи в профила си в социалната мрежа „Екс“ говорителят на опозиционера Кира Ярмиш.

      По думите ѝ следствените органи са заявили, че срокът на разследването ще бъде продължен, но без да уточняват с колко.

      47-годишният Алексей Навални е издъхнал в 14.17 часа (местно време) на територията на ИК-3 „Полярен вълк“ в Харп. Малко преди това по време на разходка той се е почувствал зле и е изгубил съзнание. От Федералната служба за изпълнение на наказанията съобщиха официално, че медицинският персонал на затвора незабавно е пристигнал на място, бил е извикан и екип на Бърза помощ. Проведени са всички необходими реанимационни мероприятия, но въпреки това Навални е починал.

      Кира Ярмиш добави, че майката на починалия опозиционер – Людмила Навалная не е била допусната до моргата в руския град Салехард.

      „Единият от адвокатите буквално беше избутан навън“, заяви Ярмиш и посочи, че служителите на моргата не са пожелали да отговорят на въпроса къде е тялото на Навални.

      Междувременно руският новинарски сайт „Медиазона“ съобщи, че са прегледали записите от видеокамерите на единствената сухопътна връзка между градовете Салехард и Лабитнанги над река Об. Те показват, че вечерта на 16 февруари – минути преди полунощ – по пътя е преминал кортеж от четири коли на Федералната служба за изпълнение на наказанията и Пътна полиция.

      Според „Медиазона“ именно в един от тези автомобили може би е тялото на Алексей Навални. 

      Заснетите коли са четири. Първата от тях е на руската Пътна полиция. Следва я сив седан без опознавателни знаци, а след него се движи УАЗ „Буханка“ на ФСИН. Край на колоната слага още един автомобил на Пътна полиция.

       

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ