събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Коцев за случая с мигрантите: Със споделена отговорност трябва да намерим решение на този проблем

      Започна извънредното заседание, свикано от председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров. Общинските съветници ще разгледат темата за сигурността в София. В самото начало на заседанието те почетоха паметта на патриарх Неофит с минута мълчание.

      Главният секретар на МВР Живко Коцев заяви, че темата сигурност е от фундаментално значение от съвместната им работа за обществото и за самите тях като граждани.

      „Наш общ приоритет е да гарантираме сигурността на гражданите, на гостите и да защитим имуществото на хората. Със споделена отговорност трябва да намерим решение на този проблем. От ключово значение е да се реализира институционалното взаимодействие, съобразно функциите на всяко една ведомство. Трябва да се работи и с гражданското общество.

      Нашият стремеж е да се работи открито, прозрачно и да се оптимизира административното обслужване. Надявам се да проведем една конструктивна дискусия и да се обединим около работещи решения. Безспорно действията от 6 и от 8 март имат криминален характер, не са действия извършени в резултат на ксенофобски изблици. Образувано е досъдебно производство за хулиганство. Установили сме авторите на деянието. Провеждат се процесуални действия, делото е в срок и се следи случая, съвместно с прокуратурата – за казуса от 6 март. По казуса от 8 март са установени извършителите, те са невръстни и са задържани за 72 часа. На територията на цялата страна установяваме агресия от подрастващите. Трябва да се запитаме дали ние като общество успяваме да ги възпитаме и да им дадем най-доброто“, каза той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ