неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Блинкен: Борбата с дезинформацията е жизненоважна за сигурността на САЩ

      Борбата срещу дезинформацията, особено чрез съдържание, генерирано от изкуствен интелект, е от „жизненоважен интерес“ за сигурността на САЩ и е дипломатически приоритет, заяви държавният секретар Антъни Блинкен в Сеул, предаде АФП.

      Блинкен говори в Южна Корея по време на третата среща на върха за демокрацията – инициатива на президента на САЩ Джо Байдън, в която участват представители на правителства, неправителствени организации и членове на гражданското общество.

      Цифровите технологии чрез социалните мрежи и изкуствения интелект „драматично ускоряват скоростта и разпространението на дезинформацията“, отбеляза ръководителят на американската дипломация, описвайки усилията на Вашингтон за борба с този проблем.

      „Изграждането на по-устойчива информационна среда е жизненоважен интерес за националната сигурност на Съединените щати и висок приоритет за нашата дипломация“, каза той.

      Държавният департамент публикува „демократична пътна карта“ с препоръки, които да помогнат на обществото да стане по-информирано и по-устойчиво на информационните манипулации./БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ