понеделник, 16.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
21.2 C
Варна
Search Suggestions

      „Пътят на светлината“: Вицепрезидентът ще открие в Атина форум за делото на Светите братя

      Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие в Атина международен форум „Пътят на светлината“, посветен на делото на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици, съобщиха от пресцентъра на президенството.

      В събота, 11 май, вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде в гръцката столица Атина по покана на Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“. В деня, в който православната църква почита Светите равноапостолни братя Кирил и Методий, вицепрезидентът ще открие международния научен форум „Пътят на светлината“.

      Съорганизатори на форума, който е под патронажа на Илияна Йотова, са Кирило-Методиевският научен център, Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“, Асоциацията на българските училища в чужбина, с подкрепата на посолството на Република България в Гърция. Форумът е част от програмата за отбелязването на 20-годишнината на Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“. Вицепрезидентът ще бъде гост на тържественото честване на юбилея.

      В рамките на посещението си в Атина Илияна Йотова ще се срещне с представители на български сдружения и неделни училища.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ