четвъртък, 19.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      Христов Иванов за оставката: Отказвам се и от депутатското си място в 50-ото Народно събрание

      Председателят на „Да, България” Христо Иванов подаде оставка. Тя е била приета от Изпълнителния съвет на партията.

      „Считаме, че този резултат за партиите от нашата коалиция – ПП-ДБ, изисква поемането на лидерска отговорност. Поради това аз подадох оставката си”, посочи Иванов.

      Той обяви още, че се отказва и от депутатското си място в 50-ото Народно събрание. Няма да се кандидатира и за лидер на „Да, България”. 

      Той заяви, че поема отговорността, че не са успели да спечелят доверието на избирателите. И смята, че неговото оттегляне може да бъде по-добрия вариант за партията и лансирането на нейните идеи.

      „През 2020 година, особено след началото на войната за нас стана ясно, че България не може да си позволи да се носи по течението без формула, въпреки всички различия и противоречия и да се намери начин да се съставят правителства. Но не какви да е, а реформаторски такива, които да започнат да решават дълбоките причини за кризата – корупцията и беззаконието, разграждането на институциите и това, че гражданите не могат да имат доверие в тях. Тогава с колегите поехме настоящия курс, който смятам за правилен. Но не успяхме да убедим обществото и нашите избиратели в него“, изтъкна още Христо Иванов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ