събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      ТЕЦ „Бобов дол“ отново спря работа

      ТЕЦ „Бобов дол“ отново спря работа от петък вечерта до понеделник сутрин – причината е приключващ ремонт на трети блок, каза за БНР изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов.

      Последните месеци централата спираше няколко пъти през почивните дни – по време, когато и цените на електроенергията на борсата бяха ниски.

      Ремонтираният трети блок ще тръгне до 25 юни, каза още инж. Спасов.

      Ремонтът на блока започна през март и продължи близо 4 месеца, като бяха включени и екипи специалисти извън централата – общо над 200 души.

      Изцяло е подменена и едната от сероочистващите инсталации, която работи от 12 години, сменен е коминът. Тя също ще бъде пусната с трети блок, поясни изпълнителният директор на ТЕЦ-а: „Последни приготовления преди да бъде пуснат пак блокът. Докъм 25-26 трябва да тръгне пак. За да можем да го пуснем, трябва да минем през спиране на съоръженията – на голяма част от тях. Утре сутринта ще работи нормално, просто ползвахме момента – почивните дни, за да си довършим работата“.

      Потреблението на електроенергия се повишава през лятото: „затова бързаме да сме готови да пуснем блока“, допълни инж. Спасов. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ