събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Доц. Киселова: Нормално е президентът да забави темпото с връчването на последните два мандата

      Желанието на първата и втората парламентарна група – на ГЕРБ-СДС и ДПС е да се ходи на нови предсрочни парламентарни избори, но това означава, че предизборната кампанията да е през лятото. Парламентарните групи дават ли си сметка какво правят? Нормално е президентът Румен Радев да забави темпото с връчването на последните два мандата за съставяне на правителство. 

      Това заяви преподавателят по Конституцинно право доц. Наталия Киселова пред БНТ. 

      Тя обясни, че връчването на мандатите има два аспекта – конституционен и партийно-политически. Президентът Румен Радев трябва да съчетае тези два аспекта, посочи доц. Киселова.

      Тя добави, че първо трябва да бъде решен въпросът с мандатите и тогава да се мисли за почивка и парламентарна ваканция. Президентът Румен Радев е задал въпросите си по време на консултациите – ако пристигне при вас мандата, как ще реагирате и ако не се реализират и трите мандат, кога ще бъдат изборите? Партиите искат новите избори да са през септември, а държавният глава през октомври месец. Между първия и втория мандат няма срок и това е прозорецът, който президентът може да използва, подчерта Киселова. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ