сряда, 18.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
18.7 C
Варна
Search Suggestions

      Руски съд възобнови процеса срещу Еван Гершкович

      Репортерът на „Уолстрийт Джърнъл“ Еван Гершкович се яви днес в съд в Русия за второ изслушване по делото, свързано с обвинения в шпионаж, които той и американското правителство категорично отхвърлят, предаде АП. 

      Съдът заяви, че Гершкович се е явил днес за делото. То се води при закрити врата в град Екатеринбург, където 32-годишният журналист бе задържан.

      При първото изслушване миналия месец съдът отложи заседанието за средата на август, но адвокатите на Гершкович поискаха то да се проведе по-рано, съобщиха РИА Новости и независимият новинарски сайт „Медиазона“, като се позоваха на представители на съда. 
      Работодателят на Гершкович и представители на САЩ заклеймиха делото като фиктивно и нелегитимно. 

      „Еван никога не е бил назначаван от правителството на Съединените щати. Еван не е шпионин. Журналистиката не е престъпление. И Еван изобщо не трябваше да бъде задържан“, каза миналия месец говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби.
      Властите арестуваха Гершкович на 29 март 2023 г. и без никакви доказателства твърдят, че той е събирал тайна информация, която да предаде на САЩ. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ