неделя, 08.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
22.7 C
Варна

Заради опасения от израелска атака: Летището в Бейрут отменя полети

Припомняме ви, че след ракетен удар в събота бяха убити 12 тийнейджъри и деца в Голанските възвишения.

Част от полетите на летището в Бейрут бяха отменени или забавени. Ливанската авиокомпания „Мидъл Ийст Еърлайнс“ заяви, че нарушенията в разписанието ѝ са свързани със застрахователни рискове, в момент, когато напрежението между Израел и въоръжената групировка „Хизбула“ нараства, предаде „Ройтерс”.

Припомняме ви, че след ракетен удар в събота бяха убити 12 тийнейджъри и деца в Голанските възвишения. Това засили опасенията, че между Израел и подкрепяната от Иран групировка може да започне война. Израелският кабинет по сигурността упълномощи правителството да отговори на удара. 

Снимка Ройтерс

Компаниите „Луфтханза“ и „Юроуингс“ са отменили три полета до Бейрут, планирани за понеделник следобед. „Търкиш Еърлайнс“ също са отменили два полета през нощта. 

Френската „Ер Франс“ (Air France) съобщи, че заради ситуацията със сигурността на десинацията ще спре полетите между парижкото летище „Шарл де Гол“ и летището на ливанската столица днес и утре – 29 и 30 юли.

Снимка Ройтерс

Германската „Луфтханза“ (Lufthansa) и подразделенията й „Суис“ (Swiss) и „Юроуингс“ (Eurowings) спират полетите си до и от Бейрут до 5 август включително. По-рано компанията спря нощните полети от и до Бейрут за юли заради развитието на ситуацията в Близкия изток.

Ливанската „Мидъл ийст еърлайнс“ (Middle East Airlines) заяви по-рано, че нарушенията в разписанието й са свързани със застрахователни рискове. Вчера авиопревозвачът съобщи, че е забавено заминаването на няколко полета, които трябваше да кацнат в Бейрут през нощта.

Бейрутското летище „Рафик Харири“ е единственият авиовъзел в страната. То бе обект на нападения по време на гражданската война в Ливан, както и при предишните сблъсъци с Израел, включително войната между „Хизбула“ и Израел от 2006 година.  

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ