четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Чакъров опитал да прехвърли марката „ДПС“ на Ахмед Доган?

      Тоест, партията да стане частна на физическо лице

      Опит да прехвърли марката „ДПС“ на физическото лице Ахмед Демир Доган е направил в петък съпредседателят на партията Джевдет Ибрям Чакъров, съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на „отлично осведомен юрист с богата практика в Патентно ведомство“.

      „Направен е опит за прехвърляне на физическо лице на една партия на избиратели, с колективни органи, която партия има официални представители, вписани в съда. Сред тези представители Ахмед Доган не фигурира от години. В търговските отношения има термин „престъпно корпоративно рейдърство“, но в случая тепърва ще се търси точното определение. Вероятно целта е била да се заобиколят уставът и законът, за да започне ДПС от нова точка на съществуване – като частна партия. Сиреч, до 9 август 2024 година ДПС е била партия на хората, а от 9 август да стане на едно лице. Това е блокирано“, пояснява юристът.

      Друг източник е потвърдил пред медията, че другият председател по устав Делян Пеевски е реагирал и блокирал опита на Чакъров да прехвърли партията на физическо лице.

      „Да, знам за опита да се открадне партията. Действията на Чакъров са извън закона. Нашият председател е блокирал процедурата и ДПС си остава на хората. Чакъров за пореден път погазва устава, за което трябва да носи последици и отговорност. След опита да разцепи партията, това е следващото тежко нарушение“, каза депутат от ПГ на ДПС.

      Проверка на сайта в регистрите установила, че Ахмед Доган е фигурирал в регистрите на ДПС за последно през 2013 година. След като Октай Енимехмедов опря пистолет в слепоочието му по време на Национална конференция, Доган се оттегли и остави председателството на ДПС на Лютви Местан.

      Според актуалното състояние, към днешна дата ДПС има двама представители – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ