петък, 13.09.24
12.8 C
София
21 C
Пловдив
20.1 C
Варна

Сержи Роберто се събра със Сеск Фабрегас в Серия „А“

Преди това новакът в Серия "А" успя да подпише с играчи като Хосе Рейна, Алберто Морено, Рафаел Варан и Андреа Белоти

От Комо обявиха поредния си сензационен трансфер за това лято, след като привлякоха Сержи Роберто като свободен агент. Преди това новакът в Серия „А“ успя да подпише с играчи като Хосе Рейна, Алберто Морено, Рафаел Варан и Андреа Белоти.

Договорът на легендарния полузащитник на Барселона е за 2 години. В Комо Роберто ще се събере заедно с бившия си съотборник при каталунците Сеск Фабрегас, който е старши треньор на тима. Така “адзурите” са едва вторият клуб в кариерата на бившия испански национал, който изигра 373 мача с 19 гола и 43 асистенции за първия състав на Барса.

Роберто изрази своето задоволство от този трансфер. “Виждам това като ново предизвикателство в моята кариера. Наистина вярвам в този проект. Срещнах се със собствениците, които са доста развълнувани за това. Мисля, че те правят правилните неща и се радвам да бъда част от този проект. Когато Сеск се свърза с мен, той ми обясни своите треньорски амбиции и тези на клуба, който за пет години се изкачи от долните дивизии до Серия „А“. Така че за мен е вълнуващо да дойда и да бъда част от израстването на клуба. Мисля, че мога да помогна на клуба за постигането на целите му с усърден труд. Нямам търпение да започна”, коментира той пред клубния сайт.

Фабрегас пък приветства привличането на опитния футболист. “Сержи през цялата си кариера е играл в един от най-добрите клубове в света. Той е поливалентен футболист и може да се приспособи към различни позиции както в средата на терена, така и като бек. Със своята точност в пасовете и със силата си той е образец за халф, който действа между двете наказателни полета. Неговият опит ще бъде ключов през този сезон”, заяви наставникът.

Следващите два трансфера на Комо също са амбициозни, тъй като клубът ще вземе под наем младите таланти Николас Пас от Реал Мадрид и Максимо Пероне от Манчестър Сити.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ