петък, 13.09.24
12.8 C
София
21 C
Пловдив
20.1 C
Варна

Леверкузен започна сезона с инфарктна победа

Борусия можеше да се върне в мача в 42-рата минута, но гол на Тим Клайндийнст бе отменен след намесата на ВАР заради нарушение на нападателя

Шампионът на Германия Байер (Леверкузен) започна с инфарктна победа новия сезон в Бундеслигата. Възпитаниците на Чаби Алонсо спечелиха с 3:2 гостуването си на Борусия (Мьонхенгладбах), като успехът им дойде дълбоко в добавеното време с гол на Флориан Виртц в 101-вата минуа. Преди това Гранит Джака откри в 12-ата минута, а Виртц удвои за гостите в 38-ата минута, но домакините успяха да изравнят чрез Нико Елведи в 59-ата и Тим Клайндийнст в 85-ата минута.

Срещата започна отлично за Байер, който поведе в 12-тата минута със страхотен гол. Джереми Фримпонг напредна отдясно и центрира, топката бе отклонена, но попадна в Гранит Джака, който с мощен шут от над 25 метра оплете кълбото неспасяемо във вратата за 0:1.

В 38-ата минута резултатът бе удвоен. Отново Фримпонг имаше важна роля с пробив отдясно и пас към Алехандро Грималдо, чийто удар бе отразен от вратаря, но Флориан Виртц бе на точното място, за да отбележи за 0:2.

Борусия можеше да се върне в мача в 42-рата минута, но гол на Тим Клайндийнст бе отменен след намесата на ВАР заради нарушение на нападателя.

Това обаче не сломи домакините, които се вдигнаха през второто полувреме и първо успяха да намалят изоставането си в 59-ата минута. Тогава топката бе центрирана от фаул Ко Итакура продължи с глава към Нико Елведи, неговият първи изстрел бе блокиран, но при втория си опит той бе точен за 1:2.

В 85-ата минута „жребчетата“ се добраха и до изравняване. Кевин Щьогер хитро подаде към Тим Клайндийнст в близост до вратата, а той реагира добре и само отклони топката в мрежата за 2:2.

Съдията обаче пусна доста дълго добавено време, тъй като в един момент мачът бе прекъснат заради димка, пусната от феновете на домакините. Така в 97-ата минута „аспирините“ си спечелиха дузпа за нарушение на Итакура срещу Амин Адли. Ситуацията дълго бе преглеждана с ВАР, преди реферът да посочи бялата точка. В 101-вата минута Виртц изпълни наказателния удар, но вратарят Йонас Омлин спаси. Халфът на гостите обаче реагира добре и успя да стигне отбитата топка и да я прати в мрежата за крайното 2:3.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ