събота, 14.09.24
12.8 C
София
15 C
Пловдив
22.6 C
Варна
Search Suggestions

      Зеленски: Разширяваме зоната си на контрол в Курск

      „Продължаваме да разширяваме територията под наш контрол в руската Курска област“. 

      Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, след като получи доклада на главнокомандващия Олександър Сирски относно ситуацията в Покровския и Курския сектор, съобщи „Укринформ“. 

      „Имаше доклад от главнокомандващия. Покровск и други направления в Донецка област. Ситуацията е изключително сложна, там са съсредоточени ключовите усилия на Русия и най-големите им сили, а устойчивостта на всяко наше подразделение, способността ни да унищожим окупатора, сега са много важни“, каза Зеленски.

      „Главнокомандващият докладва и за операцията ни в Курска област. Продължаваме да разширяваме територията под наш контрол в определените райони в близост до границата с Украйна. Днес, както всеки ден, беше попълнен и обменният ни фонд. Благодарим ви, воини! Това е нещо, което ще помогне да се върнат у дома много от нашите хора от руски плен. Също така сега трябва да разберем, че целият натиск, който сме прехвърлили на Русия, означава, че те не могат да оказват повече натиск върху нашия Донецки регион“, добави украинският президент. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ