понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Бразилия с минимална победа, равенства за Колумбия и Уругвай

      Тази нощ се изиграха няколко срещи от квалификационния цикъл за Световното първенство по футбол през 2026 година, зона КОНМЕБОЛ

      Бразилия победи Еквадор с 1:0 в мач от седмия квалификационен кръг за Мондиал 2026 в зона КОНМЕБОЛ. Селесао спечели трудно, като по този начин прекъсна серията си от четири последователни двубоя без успех. Победното попадение в мача вкара играчът на Реал Мадрид Родриго в 30-та минута. За бразилците в офанзивен план стартираха, освен голмайсторът, още Винисиус, Лукас Пакета и Луис Енрике от Ботафого. Нападателната мощ на Еквадор бе съставена от Енер Валенсия, Мойсес Кайседо, Кевин Родригес, Джереми Сармиенто.

      В началните минути на мача не се случи нищо интересно. След половин час игра Родриго стреля след подаване на Пакета. Получи се рикошет в Уилян Пачо, това заблуди вратаря на гостите, който нямаше как да се намеси – 1:0 за петкратните световни шампиони. Малко преди почивката Мойсес Кайседо пропусна да изравни резултата. Халфът на Челси не отправи възможно най-добрия удар и това позволи на Алисон Бекер да отрази. В 49-та минута Родриго можеше да запише втория си гол, след като уцели гредата от пряк свободен удар. В 65-та минута Винисиус Жуниор също не успя да удвои резултата и с това да сложи точка на спора. До края бразилците запазиха крехката си преднина. Това им позволи да постигнат първа победа от последните 5 мача. По този начин селесао се изкачи до 4-та позиция с 10 точки, а Еквадор остана шести с 8 пункта.

      В друга среща от зона КОНМЕБОЛ Колумбия стигна само до равенство при гостуването на Перу. Изненадващо Александър Кайенс откри резултата за домакините в 68-та минута, но играчът на Ливърпул Луис Диас изравни 8 минути преди края на редовното време. През първото полувреме нямаше много интересни ситуации, като двата отбора съумяха да отправят само по един точен удар. Още във втората минута Жеферсон Лерма пропусна да открие за Колумбия, а попадение на Лападула от Перу в 25-та минута беше отменено, поради засада.

      След почивката играта не се промени особено, но паднаха попадения. С един от редките си шансове домакините откриха резултата. В 68-та минута Кайнес реализира след пас на Валер. Последва мигновен натиск на фаворите, но с пропуски се отчетоха Рихард Риоз и Ясер Асприля. Така се стигна до 82-та минута. Тогава Хамес Родригес центрира от ъглов удар, Джо Дюран продължи топката с глава, а Луис Диас с плонж порази целта – 1:1. С това равенство Колумбия остана на трети място (13т.), а Перу са последни, със само 3 пункта.

      В последната среща за вечерта Уругвай и Парагвай направиха нулево равенство. Това беше последна среща за урусите за легендарния Луис Суарес, който преди няколко дни обяви края на своята кариера в националния отбор. Мачът се игра на стадион „Сентенарио“ в Монтевидео. Самият Суарес не успя да се разпише преди почивката, когато уцели гредата. Преди началото на сблъсъка нападателят излезе на терена със своето семейство, получи подарък от съотборниците си, а публиката издигна огромен транспарант и не спря да скандира името на деветката.

      Началото на срещата стартира с положение пред Факундо Пелистри, а парагвайците отговориха с опасен шут на Хулио Енсисо. В 19-та минута късметът обърна гръб на Луис Суарес, който бе спрян от страничния стълб на вратата, пазена от Роберто Гатито. До почивката вратарят на Уругвай спаси положения на Мигел Алмирон и Омар Алдерете. Втората част премина с предимство на урусите, но без твърде опасни ситуации. Малко след час игра Диего Гомес от гостите също уцели гредата. След това неуспешен опит за попадение регистрира и Мануел Угарте. Така срещата завърши при нулево равенство. С този резултат Уругвай запази втората си позиция (14т.), а Парагвай са 7-ми с шест точки.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ