вторник, 17.09.24
10.8 C
София
18 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      Мирчев: Борисов да излезе от храста и да каже какво мисли за искането за имунитета на Пеевски

      Бойко Борисов да излезе от храста и да каже какво мисли за искането за имунитета на Пеевски. Това заяви Ивайло Мирчев от „Да, България“ за „Хоризонт“.

      Тогава, когато президента на страната в няколко последователни интервюта също говори за Пеевски, а има политици, които казват: “Хайде сега Пеевски!”. Помните ли Бойко Борисов какво казваше: “То момчето си отива.” Пеевски си бил заминал. Каза го малко след като го бяха попитали дали го вижда в огледалото. Сега Борисов да вземе да си излезе от храста, в който се е скрил и вместо да се подава с едното оченце оттам, да излезе и да каже какво се случва с Пеевски днес, категоричен е Мирчев.

      От друга страна и ДПС-Доган вместо да пускат призиви към останалите партии, че трябвало да се направи общ фронт срещу Пеевски, да вземе Доган да даде едно интервю и да разкаже всичко за Пеевски, защото това е бързият начин в обществено политически план Пеевски да бъде приключен. Така както прави Цветан Василев, коментира още бившият депутат от ПП-ДБ.

      Американският доклад за Пеевски е 290 страници. Т.е. САЩ намират 290 страници, с които да сложат Пеевски в санкционния списък Магнитски. В Бългасрия обаче няма нищо години наред, след толкова много сигнали. Пеевски е недосегаем в България и някои казват: “Ама, това ли е най-големият проблем?” Ами, това е! За съжаление до там сме се докарали. От САЩ ни казват:”Този човек е опасност.” Ние обаче в България казваме: “Не, всичко е наред няма проблем!” И затова трябва шефа на ДАНС да дойде в парламента и да каже какво има дотука по отношение на Пеевски и какво в годините е прикривано.

      Главният прокурор трябва веднага да му поиска имунитета, веднага. Бойко Борисов да излезе от храстите, да си подаде главата оттам и да каже за искането за имунитета на Пеевски. Трябва да можем да ги правим тези крачки, а не едните да излизат с декларации, а другите да се крият в храстите, смята Мирчев.

      В България сме доказали, че ако имаш пари и власт и влияние обществено, ти не можеш да бъдеш осъден. Обратното показаха в Румъния. Това няма да се уморим ние да го повтаряме докрай. В Румъния има стотици висши чиновници осъдени, двама премиери и 2 правителства в затвора. В България е обратното.

      Трябва да стане ясно, че нито една партия няма да има 121 депутати и 2 партии няма да имат 121 депутати, и ще се търси много трудно решение. Трябва да се започне много истински разговор с партии, които се правят на приятно разсеяни по отношение на Пеевски. Факт е например, че Пеевски има много сериозно влияние в ГЕРБ. Как да започнем разговор там, когато не знаем с ГЕРБ или с Пеевски си говорим.

      За първи път в предстоящия парламент имаме висока степен на неяснота, но правителство трябва да има, заяви категорично Ивайло Мирчев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ