„Възраждане“ чака информация за Мариците до 10 дни

0
118
Снимка: БГНЕС

По искане на „Възраждане“ до 10 работни дни министърът на енергетиката Владимир Малинов трябва да представи подробна информация за случващото се с комплексите в Мариците и преговорите с ЕК за Зелената сделка. По-рано искането им бе подкрепено със 153 гласа в залата.

Искра Михайлова от „Възраждане“ коментира в парламентарните кулоари, че има тотална неяснота какво се случва. С решение на мнозинството в залата бе решено да получат отговори по 3 основни теми. Първата е какво се случва с отпусканата помощ от 250 млн. годишно. Втората – споразумението със синдикатите, което бе сключено след протестите миналия октомври, което според „Възраждане“ вече се нарушавало, включително и с новото юридическо лице, което да се разполага с терените.

Последната точка е как се изпълняват приетите от НС проекторешение и как се действа по преговорите с ЕК за Зелената сделка.

Михайлова се оплака, че вече няколко енергийни министри не им предоставят достатъчно информация. Вече трябваше да текат международни преговори и да се разисква как да е в полза на Зеления преход, но и на най засегнатите държави като България, добави депутатката.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук