петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ВОЙНАТА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК: Топ командир на Хизбула е убит при „целенасочен удар“ на Израел в Бейрут

      Израелците в петък удариха предградие на Бейрут с въздушен удар

      Часове след като Хизбула удари Северен Израел със 140 ракети след обещание от лидера на екстремистичната групировка Хасан Насрала да отмъсти на Израел за масова бомбена атака, израелците в петък удариха предградие на Бейрут с въздушен удар, убивайки трима души, включително висш командир на Хизбула. 17 са ранените.
      Потвърждавайки атаката, министерството на здравеопазването на Ливан каза, че ударът е убил трима души, като източник, близък до Хизбула, по-рано съобщи, че висш командир е сред загиналите.
      Пожелавайки анонимност за обсъждане на чувствителни въпроси, източникът на Хизбула посочва, че израелският удар срещу крепостта на Хизбула в Южен Бейрут е убил ръководителя на елитния отряд Радван на групировката Ибрахим Акил.
      По-рано Израел обяви, че е извършил „целенасочен удар“ в Бейрут, но не уточни веднага целта в претъпканите южни предградия на Бейрут, където властва ливанската групировка Хизбула.
      Въздушният удар е третият, поразил южните предградия на Бейрут от началото на войната между Израел и Хамас на 7 октомври, като фокусът на насилието се измества драматично тази седмица от Газа към Ливан.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ