петък, 27.09.24
12.8 C
София
16 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Мерил Стрийп: Животните имат повече права от жените в Афганистан

      Когато награждаваната актриса Мерил Стрийп говори в кулоарите на Общото събрание на ООН за котки, катерици и птици, тя нямаше предвид ловците и плячката. Тя сравняваше и трите с жени и момичета в Афганистан – и изтъкваше, че животните имат повече права, предаде Си Ен Ен.

      „Една котка може да усети слънцето върху лицето си. Тя може да преследва катерица в парка… Една птица може да пее в Кабул, но момиче не може, а жената не може на публично място. Това е изключително“, каза Стрийп в понеделник. „Това е потискане на естествения закон. Това е странно.

      Докато думите на Стрийп рикошираха в социалните медии, четири държави пристъпиха напред, за да обявят „безпрецедентни“ действия срещу управляващите талибани заради тяхното „систематично потисничество“ на жени и момичета.

      Германия, Австралия, Канада и Холандия обвиниха в четвъртък твърдолинейната ислямистка група в нарушаване на Конвенцията за премахване на всички форми на дискриминация срещу жените (CEDAW).

      Конвенцията беше ратифицирана от предишното афганистанско правителство през 2003 г., много преди талибаните да завземат отново властта преди три години след оттеглянето на Съединените щати и техните съюзници след 20-годишна война, припомня Си Ен Ен.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ