събота, 28.09.24
17 C
София
20 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Николоски: Северна Македония и България трябва да направят нов проект за Коридор 8

      „Само несериозни фирми са кандидатствали за търга за изграждане на железопътната линия до България – Коридор 8. Настоящият проект е неосъществим, затова заедно с България трябва да седнем и да направим нов“.

      Това заяви македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски в интервю. Той добави, че е учуден защо за проекта не са кандидатствали германски, френски или италиански компании.

      „6 турски и една гръцка компания са кандидатствали за търга. Гръцката компания е с 250 млн. евро по-скъпа от прогнозната стойност, което вероятно е достатъчно, за да се каже доколко проектът е осъществим. За другите 6 гарантирам, че нямат намерение да строят. Те възнамеряват да вземат аванса и да си тръгнат. По този начин парите няма да се провалят. Аз съм много директен – винаги съм такъв. Това е невъзможен проект. Отново питам защо най-големите европейски компании не се включиха в строителството“, подчерта Николоски.

      Това, което трябва да се направи, според македонския министър, е да се седне с България и съвместно да се направи проект.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ