сряда, 02.10.24
19.1 C
София
21 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      УЖАС: Обвиниха фермер, нахранил прасетата си с хора

      Сред тримата извършители е и 19-годишен

      Две чернокожи жени били застреляни и поднесени за храна на прасета в Южна Африка от фермер и двама негови работници, съобщава BBC. Случаят предивика възмущение. Твърди се, че 45-годишната Мария Макгато и 34-годишната Лусия Ндлову са търсили храна във фермата, близо до Полокване в северната провинция Лимпопо, в Южна Африка през август, когато са били застреляни. След това се твърди, че телата им са били дадени на прасета в очевиден опит да се изхвърлят доказателствата.

      Сега съдът трябва да реши дали да освободи под гаранция собственика на ферма Захария Йоханес Оливие, 60-годишен бял мъж, и неговите служители Адриан де Ует на 19 и 50-годишния Уилям Мусора, преди процеса за убийството им.

      Тримата мъже все още не са поканени да пледират в съда, което ще се случи, когато процесът започне на по-късна дата. Братът на убитата Макгато – Уолтър Матхол, казал пред BBC, че инцидентът е изострил допълнително расовото напрежение между чернокожите и белите хора в Южна Африка. Южноафриканската комисия по правата на човека осъди убийствата и призова за диалози срещу расизма между засегнатите общности, пише още медията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ