Search Suggestions
      събота, 05.10.24
      15.7 C
      София
      24 C
      Пловдив
      25.1 C
      Варна
      Search Suggestions

          ЕС се нуждае от по-бързо връщане на мигранти

          Това казват 17 държави, включително Германия и Франция

          Общо седемнадесет европейски страни, включително трите най-големи икономики в ЕС, призовават Европейската комисия да ускори връщането на мигранти. Четиринадесет държави от ЕС, както и Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн, подписаха призив, призоваващ изпълнителната власт на ЕС да предложи нови правила, които правят политиките за връщане по-строги. В писмото до Комисията се казва, че мигрантите без право да останат в ЕС „трябва да бъдат държани отговорни“, според доклада, предава Politico.

          В писмото си до Комисията 17-те европейски държави искат нови правила, които да позволят на правителствата да задържат нелегални мигранти, ако представляват риск за националната сигурност, както и да принудят мигрантите да си сътрудничат с властите и да гарантират, че всички страни от ЕС използват един и същ софтуер за управление на дела. Въпреки че не са в ЕС, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн са членове на Шенгенското пространство без паспорти.

          Натискът идва на фона на десни и антиимиграционни промени в множество страни от ЕС. Австрийската антимигрантска, приятелска към Русия Партия на свободата (FPÖ) оглави анкетите на национални избори за първи път миналия уикенд. Крайнодесните партии постигнаха големи успехи или спечелиха избори в Германия, Холандия, Италия и Франция. Министрите на правосъдието на ЕС ще обсъдят миграцията на среща в Люксембург следващата седмица.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions