Search Suggestions
      събота, 05.10.24
      20.2 C
      София
      20 C
      Пловдив
      24.6 C
      Варна
      Search Suggestions

          Полицията в Лондон се подготвя за безредици по случай годишнината от войната в Газа

          Лондонската полиция ще проведе значителна операция в отговор на планираните протестни и възпоменателни прояви по повод годишнината от нападението на Хамас срещу Израел на 7 октомври, съобщи Evening Standard.

          На 5 октомври ще се проведе демонстрация, организирана от Кампанията за солидарност с Палестина и други групи. Протестиращите ще се съберат на площад „Ръсел“ и ще преминат в шествие до Уайтхол, където ще има речи.

          Ще се проведе и контрапротест, организиран от организацията „Stop The Hate“ (Спрете омразата).

          На 6 октомври в Хайд парк ще се проведе възпоменателно събитие, организирано от Съвета на депутатите на британските евреи, Еврейския лидерски съвет и други групи.

          Органите на реда заявиха, че не знаят за никакви значими публични събития, които да се проведат на 7 октомври, когато се отбелязва годишнината от нападенията.

          Командир Лу Паддефут, който ръководи операцията, заяви, че силите на реда са охранявали предишни протести „без страх или благосклонност“.

          „Протестите и свързаните с тях събития се превърнаха в характерна черта на 12-те месеца след ужасяващите терористични атаки в Израел преди почти една година. Ние ги охранявахме без страх или благосклонност, като гарантирахме, че законният протест е разрешен, но се намесвахме, когато границата беше премината в престъпност“, каза Паддефут.

          „Наясно сме, че през този уикенд, който е толкова близо до годишнината от 7 октомври, емоциите ще бъдат засилени, а опасенията за безопасността и сигурността – разбираемо по-големи. Служителите са в постоянен контакт с организаторите на събитието. Разполагаме с подробни планове, за да гарантираме безопасността на присъстващите и да можем да реагираме при евентуални инциденти или престъпления. Работим също така в тясно сътрудничество с ключови партньори в общностите, за да предоставяме съвети, увереност и видимо присъствие, особено в онези райони, където знаем, че страховете са засилени“, заяви командирът.

          „Бих искал да призова всеки, който види или чуе нещо подозрително, без значение колко е малко, да ни съобщи. Обадете се на 101 или на 999 при спешен случай. Ако сте на събитие и там има служители, моля, изразете опасенията си пред тях. Те са там, за да ви помогнат, да ви успокоят и да ви предпазят“, добави той. 

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions