Search Suggestions
      петък, 18.10.24
      Search Suggestions

          Държавният глава отдаде почит пред подвига на българските парашутисти

          Loading the player...

          Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на България Румен Радев участва в отбелязването на Деня на военния парашутист, предаде репортер на БГНЕС.

          По повод 80-годишнината от участието за първи път на Парашутната дружина от състава на Първа Българска армия в реални бойни действия, държавният глава прие почетния караул и отдаде почит пред подвига на българските парашутисти.

          Специалните сили на Българската армия са горди наследници на Парашутната дружина и като такива стремежът им е да бъдат не по-малко подготвени, да бъдат смели и с устрем да вървят напред. Специалните сили участват в редица национални и многонационални учения и двустранни подготовки на наша територия и на територията на нашите съюзници. Ежедневно с действията си формированията на Специалните сили прекратяват нелегалното навлизане на стотици мигранти в България на българо-турската граница. Специалните сили имат непрекъснато участие в операции на НАТО в мисии зад граница и поддържат в готовност формирования по плановете за противодействие на тероризма и като сили за незабавно действие.

          Предстоят сертификации на Регионалното компонентно командване на специалните операции с две тактически групи за специални операции, което изграждат съвместно с Румъния. Така за първи път в своята история, от януари 2025 година Специалните сили ще бъдат част от командната верига на НАТО.

          Понастоящем Специалните сили имат и три действащи сертифицирани тактически групи за специални операции. Специалните сили на Българската армия се готвят ежедневно да водят бойни действия, за да са способни да поддържат мира и спокойствието на народа на България.

          Почит пред Паметната плоча на загиналите парашутисти в столицата почит отдаде и председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян, множество официални лица, а също и граждани. І БГНЕС

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions