Search Suggestions
      петък, 18.10.24
      Search Suggestions

          Сеул: Севернокорейските войски, които помагат на Путин, са „сериозна“ заплаха за света

          12 000 войници вече са разположени в Русия

          Президентът на Южна Корея предупреди, че участието на Северна Корея във войната в Украйна представлява „сериозна заплаха за сигурността“ на света, предава Politico. Президентът Юн Сук Йол проведе среща по сигурността в петък с ключови служители от разузнаването, военните и националната сигурност, за да обсъдят участието на Пхенян в офанзивата на Путин срещу Украйна. Според президентската канцелария участниците „споделиха мнението, че настоящата ситуация, в която тесните военни връзки между Русия и Северна Корея са се разширили отвъд движението на военни доставки до действителното разполагане на войски, представлява сериозна заплаха за сигурността“ Южна Корея и международната общност.

          Южнокорейската шпионска агенция заяви, че вярва, че Северна Корея вече е започнала да разполага четири бригади с общо 12 000 войници, включително специални части, във войната в Украйна. Отделно ръководителят на Дирекцията за разузнаване на отбраната на Украйна също сподели оценката на агенцията, че сега има близо 11 000 севернокорейски пехотинци, които се обучават в Русия, за да се бият в Украйна. „Те ще бъдат готови на 1 ноември“, каза генерал-лейтенант Кирил Буданов пред „The ​​War Zone“.

          Севернокорейските войски ще използват руска техника и боеприпаси, каза Буданов. Първият кадър от 2600 войници ще отиде в Курск в Русия, където Украйна започна изненадващо нахлуване в края на лятото, но не е ясно къде ще бъдат изпратени останалите севернокорейски войски, добави той. През юни Путин и севернокорейският лидер Ким Чен Ун подписаха всеобхватен договор за стратегическо партньорство, който задължава двете страни да си предоставят военна помощ, ако някоя от тях бъде нападната, допълва медията.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions