Search Suggestions
      понеделник, 21.10.24
      Search Suggestions

          След стрелба в университет в Джорджия: Един убит и петима ранени

          По данни на училищните власти заради масовата стрелба по време на абитуриентския уикенд в държавния университет в Олбъни, Джорджия, е загинал един човек, а петима други са били ранени.

          По-рано в събота в Мисисипи властите съобщиха, че трима души са били убити, а други осем са били ранени близо до Лексингтън, Мисисипи, когато най-малко двама души са стреляли с оръжие по група от няколкостотин души, които са били на открита пътека, празнуваща победата на футболния отбор на гимназията в мача за връщане на учениците.

          Временният ректор на Държавния университет в Олбани Лорънс М. Дрейк II заяви, че стрелбата е станала в източния кампус на училището, съобщава новинарската телевизия WAGA в щата Джорджия. Той заяви, че със случая се занимава Щатското бюро за разследване на Джорджия (GBI).

          „Както винаги, безопасността и сигурността на нашите студенти, преподаватели и служители на ASU са приоритет номер едно на тази институция“, каза Дрейк в изявление в неделя.

          Шерифът на окръг Дъгърти Майкъл Фаулър заяви пред новинарската емисия WALB в Джорджия, че 19-годишният мъж от Атланта е починал в мемориалната болница „Фийби Пътни“ в Олбъни. WALB идентифицира убитата жертва като Де-Морион Тейшон Даниелс.

          В щата Олбани учат около 6000 студенти.

          До 20 октомври в САЩ е имало повече от 420 масови стрелби през тази година.

          Непартийният архив определя масовата стрелба като такава, при която са ранени или убити четири или повече жертви.

          Годишно високият брой на масовите стрелби в САЩ накара някои хора в страната да призоват за по-сериозен федерален контрол върху оръжията, въпреки че Конгресът до голяма степен не е в състояние или не желае да приложи такива мерки.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions