Search Suggestions
      понеделник, 21.10.24
      Search Suggestions

          Израел разби шпионска мрежа, действаща за Иран, съобщиха службите за сигурност

          Заподозрените са работили в замяна на стотици хиляди долари

          Израелските служби за сигурност са разбили шпионска мрежа, която е събирала информация от името на иранското разузнаване в последния опит на Техеран да вербува израелци за шпионаж, предава Ройтерс. Седем израелци от северната част на Израел, включително пристанищния град Хайфа, бяха арестувани, след като разследване установи, че са събрали разузнавателна информация за израелски военни бази и енергийна и пристанищна инфраструктура.

          Израелската полиция каза, че пробивът в сигурността е сред най-сериозните, виждани някога от Израел. „Оценката е, че дейността на членовете на кръга е причинила щети на сигурността на държавата“, казва високопоставен анонимен източник от службата за сигурност. Заподозрените, сред които двама непълнолетни, са били натоварени от двама агенти от иранската разузнавателна служба да изпълнят стотици задачи за събиране на информация във военни бази в цялата страна, се казва в израелското изявление.

          Целите включват електроцентрала в северния град Хадера, военни бази с акцент върху военновъздушните сили и флота. Заподозрените са работили в замяна на стотици хиляди долари, част от които са били обработени с помощта на криптовалута. Очаква се обвинителният акт да бъде връчен през следващите дни от израелската прокуратура. Израел има дълга история на разузнавателни операции в Иран, като се твърди, че включва убийството през юли на Исмаил Хания, политическия лидер на палестинската ислямистка групировка Хамас в държавна къща за гости в Техеран. Израел не е поел отговорност за това убийство.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions