Search Suggestions
      сряда, 23.10.24
      Search Suggestions

          Томаш: Това е ЦСКА, всеки трябва да показва, че заслужава да е тук

          Наставникът на червените даде пресконференция преди предстоящия мач срещу Ботев Враца

          „Никога не съм делил футболистите на българи и чужденци, тук не изграждаме“ – това сподели старши треньорът на ЦСКА Александър Томаш преди утрешното домакинство на Ботев Враца в мач от 13-ия кръг на Първа лига. „Армейците“ са пред врачани в подреждането, заемайки 14-та позиция с точка повече от тима на Христо Янев, който е бивш играч на столичани. В последния кръг ЦСКА отстъпи на Левски с 0:1 с гол на Кристиан Макун в 86-та минута.

          „Поуки след всеки един мач трябва да се вземат, без значение как е завършил. Направили сме нужния анализ, надяваме се всичко да се получи. Никога не съм делил футболистите на българи и чужденци. В моята кариера като треньор винаги съм давал възможности на български футболисти и винаги съм изграждал български футболисти, където съм работил. Тук не изграждаме. Времето ще покаже дали съм прав. Не е лесно. Не искам да гледам назад“ – каза наставникът и продължи:

          „Трябва да се справяме със ситуацията, в ЦСКА трябва да се справиш с абсолютно всичко. Това е ЦСКА, всеки трябва да показва, че заслужава да е тук. Ние сме на дъното, но човек е силен, когато продължава напред. Ние имаме само един път – и той е да побеждаваме“.

          Относно ситуацията, при която тимът имаше претенции за дузпа срещу Аарон Исека и получената контузия на нападателя в следствие контакта с вратаря на Левски Матей Маркович, наставникът на „червените“ изрази своята гледна точка: „Искам да гледам фактори, които зависят от мен. За мен това е дузпа, но не го казвам, за да не се оправдавам. На първи преглед нещата не са както трябва, но ще бъдат направени по-обстойни прегледи. Надявам се да е най-лекото възможно“.

          Той коментира изпускането на нервите от страна на Марселино Кареасо във Вечното дерби. „Не толерирам подобно поведение, децата са нашето бъдеще. Всеки греши и всеки трябва да може да се поправи. Взел съм мерки, но не означава, че ще зачеркна даден футболист. Напрежението в тези ситуации е голямо, но това показва и желанието да победим от първата минута“ – завърши родният специалист.

          На пресконференцията присъства и Станислав Шопов, който бе запитан относно евентуален трансфер в друг клуб, ако продължи да не получава достатъчно шансове в ЦСКА. „Единствено гледам в настоящето. Наслаждавам се на момента и не мисля за бъдещето“ – бе кратък полузащитникът на „армейците“.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions