Search Suggestions
      петък, 25.10.24
      Search Suggestions

          С любим резултат Ботев победи Черно море

          Канарчетата надделяха над моряците с 1:0

          Ботев Пловдив записа четвърта поредна победа в Първа лига. В среща от 13-ия кръг „канарчетата“ се наложиха с 1:0 над Черно море.

          Теренът беше в много тежко състояние и затрудни максимално играчите на двата отбора. Преди началото на мача спортният директор Артур Платек награди Душан Керкез за мач №50 начело на „жълто-черните“.

          Още в петата минута Ботев откри резултата. След центриране от корнер топката бе отклонена с глава от Укаки, Пламен Илиев изби, но право във Вини Трибуле, който вкара за 1:0.

          Зрителите на „Колежа“ чакаха до 33-ата минута за следващата по-интересна ситуация. Топката бе изпратена в наказателното поле на домакините и непокритият Росен Стефанов засече с глава, но страничната греда спаси домакините.

          Второто полувреме стартира с домакински натиск и няколко статични положения. При едно от тях Атанас Чернев бе оставен непокрит, но от движение стреля неточно. В 71-ата минута на терена се появи Самуел Акере, който лекуваше травма. Две минути по-късно Клаудиу Кешеру се озова на прекрасна ситуация, но топката отскочи странно от безобразния терен и нападателят отправи слаб удар.

          В заключителните минути гостите опитаха да наложат натиск, но така и не успяха да стигнат до нещо съществено пред вратата на Ханс Бернат.

          С поредния си успех жълто-черните излязоха на второ място (28 точки от 12 мача). Черно море остава пети, с актив от 22 пункта и 13 завършени срещи. През седмицата Ботев гостува на Миньор Перник за купата и на Септември за първенството. Варненци ще мерят сили с ФК Кюстендил, после идва ред на дербито с Левски.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions