Search Suggestions
      неделя, 27.10.24
      Search Suggestions

          Студент измина 1800 км, за да гласува

          Откакто е на 18 гласува на всички избори

          Български студент пропътува над 1800 километра със самолет от Банкок през Куала Лумпур до Сингапур само, за да може да гласува на извънредните парламентарни избори. Йоан Желев предприел дългото пътуване, защото смята, че за да съществува демокрацията всеки трябва да упражни своя вот. Йоан Желев е на 21 години и учи „Международни отношения и организации“ в Лайденския университет в Нидерландия, но сега по програма за обмен на студенти е в тайландски университет в Банкок. Откакто е на 18 гласува на всички избори.

          „Исках да гласувам тук в Банкок, но за съжаление посолството на България в Тайланд е затворено през 2011-та година и най-близкото посолство е в Ханой, което ме наведе на мисълта, че трябва да потърся азиатски държави, където има отворени секции“, коментира студентът. Той вижда в списъците на ЦИК за гласуване в чужбина столицата на съседната Малайзия- Куала Лумпур, за където му е най-лесно да пътува.

          „Успях да гласувам в 8 часа местно време в избирателната секция в Сингапур. Комисията беше изключително дружелюбна с мен. След като пропътувах почти 1800 километра със самолет и преминах през три държавни граници аз усетих правото си на вот като дълг и смятам, че това е същността на демокрацията. И се надявам, че много от българите днес ще изминат няколкото крачки от блока си, за да упражнят също това тяхно право“, казва още Йоан.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions