Search Suggestions
      понеделник, 28.10.24
      Search Suggestions

          Русия превозва севернокорейски войници до фронта с цивилни камиони

          Русия транспортира севернокорейски войници до фронтовата линия с камиони с цивилни регистрационни номера, съобщи украинската агенция за военно разузнаване.

          Американски и украински официални лица вече обявиха, че контингент от севернокорейски военнослужещи се насочва към руската Курска област, за да подпомогне Москва в противодействието на украинската офанзива в региона.

          На 27 октомври руски полицаи са спрели камион „Камаз“ с цивилни регистрационни номера на магистралата Курск-Воронеж, съобщи военното разузнаване чрез официалния си канал в Телеграм. Автомобилът е бил натоварен със севернокорейски военнослужещи, но шофьорът не е имал документи за бойните заповеди.

          В прихванатата радиовръзка офицери от 810-а отделна бригада на морската пехота на Русия се опитват да разрешат проблема със спрения камион, според публикувания аудиозапис. Подразделението е очаквало да получи севернокорейско подкрепление с камиона „Камаз“.

          В аудиозаписа оофицерите обсъждат защо камионът е бил спрян на магистралата Курск-Воронеж и защо шофьорът не е имал подходящи документи, съобщи „Киев Индипендънт“.

          Украинският доклад показва, че севернокорейските войски са на път към руските части, което съвпада с изявлението на президента Володимир Зеленски от 25 октомври, че Русия планира да изпрати първите севернокорейски войници в зоната на бойните действия на 27-28 октомври.

          Макар че Русия и Северна Корея първо отхвърлиха предупрежденията на Украйна, че севернокорейски войски се включват във войната, през последните дни лидерите на двете страни промениха езика си, преминавайки от отричане към оправдание.

          На 24 октомври руският президент Владимир Путин индиректно призна присъствието на севернокорейски войници в Русия, като на твърденията за сателитни снимки отговори с думите „ако има снимки, те отразяват нещо“ и се позова на договора за отбрана на Пхенян с Москва.

          Севернокорейското външно министерство заяви на 25 октомври, че всяко решение за изпращане на войски в Русия ще бъде съобразено с международното право.

          Оценките за броя на севернокорейските войски, изпратени на украинско-руската фронтова линия, варират. Според официални представители на САЩ около 3000 севернокорейски военнослужещи се обучават в Русия, но говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби посочи, че общият брой вече може да е по-голям.

          Южнокорейското разузнаване информира Украйна, че броят на севернокорейските военнослужещи в Русия може да достигне 10 000 до декември, докато Киев заяви, че Пхенян е изпратил в Русия близо 12 000 души, включително 500 офицери и трима генерали.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions