„Минималната работна заплата в заведенията беше по-висока, отколкото в другите сектори и това беше близо четири години. Ние сами се съгласихме. Тази година чак успяха да си уеднаквят.“
Това каза председателят на Сдружение на заведенията в България Емил Коларов, който беше гост в предаването „Делници“ с водещ Николай Колев.
- Реклама -
Коларов обясни, че от асоциацията са предложили всеки един обект, който работи като заведение, да бъде регистриран по ДДС от самото му създаване. По думите му, ако това се е било приело, то в бюджета са щели да влязат много повече пари, отколкото сега с увеличаването на ДДС.
„Ние при 9% ДДС внасяме много повече данъци, отколкото при 20%. Те гледат единствено и само ДДС, но той не е единствен“, каза още гостът.
„Минималната работна заплата в заведенията беше по-висока, отколкото в другите сектори и това беше близо четири години. Ние сами се съгласихме. Тази година чак успяха да си уеднаквят.“
Това каза председателят на Сдружение на заведенията в България Емил Коларов, който беше гост в предаването „Делници“ с водещ Николай Колев.
- Реклама -
Коларов обясни, че от асоциацията са предложили всеки един обект, който работи като заведение, да бъде регистриран по ДДС от самото му създаване. По думите му, ако това се е било приело, то в бюджета са щели да влязат много повече пари, отколкото сега с увеличаването на ДДС.
„Ние при 9% ДДС внасяме много повече данъци, отколкото при 20%. Те гледат единствено и само ДДС, но той не е единствен“, каза още гостът.
Днешният ден започна с минусови температури в по-голямата част от страната, като най-студено бе в Добрич и Разград, където термометрите отчетоха минус 6 градуса....
Нови промени в нормативната уредба предвиждат въвеждането на специфична продуктова такса за тютюневи изделия с филтри, както и за филтри, продавани самостоятелно за употреба...
През предстоящия януари наличието на две валути в портфейлите на потребителите ще бъде неизбежно. Често ще възникват ситуации, в които наличните средства в едната...