Search Suggestions
      понеделник, 15.12.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ДОМАШЕН КОЗУНАК ЗА ВЕЛИКДЕН

          Наред с яйцата, всеки Великден, на празничната трапеза трябва да присъства и сладкият обреден хляб, или по-познат ни като козунак. В Християнството хлябът символизира тялото на Иисус Христос, а боядисаното в червено яйце – неговата кръв.

          - Реклама -

           Историята на козунака започва през 17-ти век във Франция, а до нас достига чак през 20-те години на 20-ти век. И, ако в миналото, козунакът е бил само част от празника Въскресение Христово, в наши дни, той се е превърнал в хранителен продукт, присъстващ ежедневно на трапезета ни.

          У нас, особено в столицата , разпръснати по малките улички , са разположени безброй малки и големи пекарни, които предлагат различни видове козунаци. Екипът ни попадна на домашна пекарна, където ароматът на прясно приготвени печива привлича от далеч хорското обоняние.

           Пекарната предлага различни видове козунаци. От класичиския хляб със захар и стафиди, до такъв със сушени плодове и ядки, както и с течен шоколад.

           И за да да не бъдем обвинени, че дразним малко по-изгладнелите след тези кадри зрители, нека да чуем една сравнително бърза и лесна рецепта, за това, как да си направим козунак вкъщи.

           

          Наред с яйцата, всеки Великден, на празничната трапеза трябва да присъства и сладкият обреден хляб, или по-познат ни като козунак. В Християнството хлябът символизира тялото на Иисус Христос, а боядисаното в червено яйце – неговата кръв.

          - Реклама -

           Историята на козунака започва през 17-ти век във Франция, а до нас достига чак през 20-те години на 20-ти век. И, ако в миналото, козунакът е бил само част от празника Въскресение Христово, в наши дни, той се е превърнал в хранителен продукт, присъстващ ежедневно на трапезета ни.

          У нас, особено в столицата , разпръснати по малките улички , са разположени безброй малки и големи пекарни, които предлагат различни видове козунаци. Екипът ни попадна на домашна пекарна, където ароматът на прясно приготвени печива привлича от далеч хорското обоняние.

           Пекарната предлага различни видове козунаци. От класичиския хляб със захар и стафиди, до такъв със сушени плодове и ядки, както и с течен шоколад.

           И за да да не бъдем обвинени, че дразним малко по-изгладнелите след тези кадри зрители, нека да чуем една сравнително бърза и лесна рецепта, за това, как да си направим козунак вкъщи.

           

          google-news
          Последвайте Евроком в Google News

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Автобус навлезе в релсите и спря трамвай на „Ситняково“

          Катастрофа между автобус и трамвай е възникнала на бул. „Ситняково“ в София, съобщават очевидци във фейсбук групата „Катастрофи в София“.

          Държавата отпусна допълнителни 53 млн. лв. за разширението на софийското метро

          Правителството одобри с постановление допълнителни трансфери в размер на 53 млн. лева по бюджета на Столична община, предназначени за разширението на софийското метро и...

          20 млн. лева повече за културата: Кабинетът подкрепя сценичните изкуства

          Министерският съвет прие постановление за одобряване на допълнителни разходи в размер на 20 млн. лева по бюджета на Министерството на културата за 2025 г.,...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions