неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      Разследващ журналист с данни за служители на родните спецслужби, получавали пари от Русия

      „Не съм изненадан от изказването на Лена Бориславова. Публична тайна е и те са видими обществените говорители, които се изявяват и застават зад каузи на Русия. По-притеснителното е, че тя каза, че имат информация за служители на специалните служби, които са били на заплата в руското посолство. Имам информация поне за двама и тези двама служители на специалните служби са работели по темата Северна Македония“. Така разследващият журналист Йово Николов коментира в ефира на NOVA думите на говорителя на кабинета в оставка, предава Вести.

      Пред Дарик Бориславова заяви, че определени лица получават по 4000 лева на месец, за да защитават руския интерес. За тази информация тя се позова на доклади на службите за сигурност.

      На въпрос държат ли руски дипломати с компромати някои от нашите политически или обществени личности, или ги държат с пари, Николов отговори така:

      „По-скоро с пари. Има различни способи за вербуване на чужди агенти. Единият е на компроматна основа, другият е на финансова. Преди по времето на социализма имаше на идейно-партийна основа. Със сигурност има и двата случая“.

      Според журналиста правораздавателна система в България е комична.

      „В случая е малко по-различно. Според мен става въпрос за стратегическо изчистване на реципрочността на българската и на руската дипломация“, каза той.

      Той коментира и думите на Елеонора Митрофанова, която каза следното за Кирил Петков – „Ако беше променил риториката си и не говореше така, щеше да има дълъг политически живот“.

      „Това е признание, че Русия се меси във вътрешните дела на България, страшен автогол. Не може да се дават подобни оценки. Тя абсолютно си признава, че ако Петков беше по-диалогичен към Русия, те може би нямаше да извършват някакви действия, с които да пречат“, поясни Николов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ