неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Франция представя законопроект за зелена индустрия, за да спре примамването на бизнеса от САЩ

      Финансовият министър на Франция Брюно льо Мер съобщи, че в близко бъдеще ще предложи законопроект за „зелена индустрия“, който ще бъде обвързан със стремежа на Европа да спре примамването на бизнеса отвъд Атлантическия океан с милиарди долари субсидии съгласно закона за климата на САЩ, съобщава Блумбърг.

      Законопроектът предвижда промени в данъчното облагане и регулациите с цел ускоряване на създаването на нисковъглеродно производство, уточни министърът на финансите на Франция.

      „Това ще създаде мощна зелена индустрия на френска земя с производство на водород, електрически батерии, ядрена и възобновяема енергия. Целта е изменението на климата да доведе до реиндустриализация на Франция“, заяви Льо Мер.

      „В сърцето на френския дух винаги е имало независимост, суверенитет и ролята на държавата в икономиката за планирането на големи инвестиции. Това означава, че този момент, когато либерализираната глобализация е към своя край, е възможност за френската нация“, добави министърът на финансите на Франция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ