вторник, 24.09.24
10.8 C
София
16 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      „Времеубежище“ на Господинов оглави класацията на най-слушаните аудиокниги в България

      Романът на Георги Господинов „Времеубежище“ оглави класацията на най-слушаните аудиокниги в България, след като бе селектиран в краткия списък за най-престижната международна награда, давана за конкретна творба – Booker International.

      Според данните на платформата Storytel произведението, което звучи с гласа на актьора Владимир Пенев, заема първото място за две поредни седмици. „Времеубежище“ е и сред десетте най-слушани книги на български език от началото на годината. Сериозен интерес сред българската публика предизвиква и аудио версията на романа на Георги Господинов „Физика на тъгата“, прочетен от самия автор.

      Георги Господинов е първият български писател, номиниран за наградата „Букър“. Отличието се връчва ежегодно от 1969 година насам и е най-важното събитие в литературния и издателски свят. Лауреати са били Салман Рушди, Маргарет Атууд, Казуо Ишигуро, Джулиан Барнс. Победителят тази година ще бъде обявен утре, 23 май. Принос за номинацията на „Времеубежище“ има и преводът на Анджела Родел.

      „Радвам се, че вече имаме книга на български език, номинирана за Международния Букър. И искрено се надявам това да открехне вратата към следващи български автори. Винаги съм вярвал, че важните неща за света могат да бъдат казани и от литератури на по-малки езици“, сподели Георги Господинов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ