понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Александър Морфов получи Аскеер за режисура

      Режисьорът Александър Морфов, който бе уволнен от Народния театър след серия от взаимни обвинения с директора Васил Василев, получи „Аскеер“ за режисурата на „Антигона“, а самият спектакъл взе награда и за най-добро представление.

      „Между другото това е моят пети „Аскеер“, останалите четири са в Народния театтр. Там някоде се спотайва онази партийна, номенклатурна, нищожна личност, която е директор на театра в момента. Но да не го преврощаме в политически разговор“, каза Морфов, след като получи нагарадата си идопълни, че статуетката ще го „ободри в тези трудни за него дни“, предаде в. „Дневник“.

      Той благодари на артистите от плевенския театър и особено на Деян Донков и Милена Ерменкова, които изпълняват главните роли.

      „Благодаря на моите близки хора – Рени Врангова, Албена Колева и Валери Йорданов, които ме подкрепяха в тези тежки дни, в борбата с номенклатурата и с ужасните неща, които се случват в нашата държава“, каза още Александър Морфов.

      Наградите „Аскеер“ бяха връчени 32-ри път на 24 май в театър „Българска армия“. Отличията за постижения в театралното изкуство през изминалия сезон се раздават от „Академия „Аскеер“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ