неделя, 08.09.24
19 C
София
23 C
Пловдив
18.7 C
Варна

Българското бяло саламурено сирене вече е защитена марка

Седмица след като Европейската комисия одобри включването на „Българско кисело мляко“ като защитено наименование за произход, от пресслужбата на изпълнителния орган на Европейския съюз съобщиха, че в списъка ще бъде добавено и „Българско бяло саламурено сирене“.

В съобщението на ЕК е посочено, че ‘Българско бяло саламурено сирене“/Bulgarsko byalo salamureno sirene е ферментирал млечен продукт, произведен от пълномаслено краве, овче, козе, биволско или смесено мляко с добавка на закваски, съдържащи Lactococcus lactis subsp. lactis и Lactobacillus casei, както и симбиотични закваски от бактериите Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus, получени чрез подсирване с мая за сирене, преминали необходимата обработка, отлежали в саламура и са предназначени за консумация.

Списъкът на всички защитени географски означения може да бъде намерен в базата данни eAmbrosia.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ