неделя, 29.09.24
12.7 C
София
18 C
Пловдив
23.1 C
Варна
Search Suggestions

      Китай и Русия: Законните национални права на палестинския народ не са гарантирани

      Китай и Русия „споделят една и съща позиция по въпроса за Палестина“, каза специалният пратеник на Китай по въпроса за Близкия изток Джай Джун в петък след среща с руския си колега в катарската столица Доха, съобщава Си Ен Ен.

      По думи на китайската държавна медия ,,CCTV“ Китай е готов да поддържа комуникация и координация с Руската федерация, за да охлади ситуацията възможно най-скоро. Тази позиция, която е заел Китай е въз основа на „факта, че законните национални права на палестинския народ не са гарантирани“. 

      Китай и Русия съобщиха, че са готови да работят заедно с цел за насърчаване на ранно прекратяване на огъня и спиране на боевете между палестинците и израелците и за създаване на условия за скорошно връщане към правилния път по палестинския въпрос. 

      Пекин е „съкрушен“ от „рязкото влошаване на хуманитарната ситуация, причинена от конфликта“, каза Джай, призовавайки „всички засегнати страни да запазят спокойствие и да проявяват сдържаност“, според CCTV.

      Джай допълва, че Китай е процес на интензивна комуникация със съответните страни в международната общност, за да насърчи прекратяване на огъня и край на боевете, като добави, че за да играе конструктивна роля за облекчаване на настоящата напрегната ситуация, Китай е готов да поддържа комуникация и координация и с Катар. 

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ