събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Трима палестинци са убити тази нощ от израелските сили на Западния бряг

      Трима палестинци са били убити през изминалата нощ от израелските сили на окупирания Западен бряг. Това съобщи рано тази сутрин министерство на здравеопазването на Палестинската автономна област в Рамала, цитирано от Ройтерс и БТА.

      Тримата са били убити при сблъсъци с израелската армия в Бейт Рима в района на Рамала, в Тамун и в бежанския лагер „Аскар“ в северната част на Западния бряг, посочват от Франс прес, позовавайки се на министерството.

      За момента няма коментар за случилото се от страна на израелската армия.

      Над 110 палестинци са били убити на Западния бряг при израелски военни операции след избухването на 7 октомври на войната между палестинската групировка „Хамас“ и Израел в Ивицата Газа, породена от безпрецедентната смъртоносна атака на палестинското движение на израелска територия.

      Ситуацията в окупирания от Израел от 1967 г. Западен бряг беше напрегната още преди тази война. По данни на здравното министрество и на местния кмет вчера израелски заселник е убил 40-годишен палестински берач на маслини в село близо до израелска колония в района на Наблус.

       

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ