понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      Първи сигнали за изборни нарушения

      Два часа след началото на изборите вече се появиха данни за нарушения и първи сигнали за проблеми. Три подадени жалби има за Приморско. Нарушение е извършено в Бургас, а в Хасково се съобщава за агитация в изборния ден. 

       

      Двама от кандидатите за кметове в Приморско се оплакват от лица, които е трябвало да бъдат дерегистрирани от избирателните списъци, но имената им все още присъстват.

       

      В Приморско изборният ден е започнал навреме, като са отворени 9 избирателни секции.

      Нарушения има и в Бургас, където в една от секциите е била извадена втора кутия за хартиените бюлетини, без обаче тя да е била обозначена, както се изисква по закон. Урната е била предвидена за разписките от машините, но след като те бяха премахнати с решение на ЦИК, тя се оказала излишна. В опит да се „улеснят“ членовете на секцията в Бургас я извадили, но не поставили лепенки и печати. След като нарушението било установено, бюлетините били извадени и вкарани обратно в законната урна. 

      От Хасково информират за агитации в изборния ден. Забелязани са агитационни материали на по-малко от 50 метра от секция в училище в квартал “Единство“. 
       

      Получен е още сигнал, че в секция на избирател са дадени две еднакви бюлетини. Те са пуснати в урната, но на едната няма втори печат и ще бъде отчетена като недействителна. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ