неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      Симеон Славчев: Сглобката е олицетворение на българския преход

      Българите са отвратени от начина по който се прави политиката през последните 34 години в България. Всички политици, които управляваха страната през годините прехода доказаха, че нямат морал, чест, елементарно чувство за справедливост и най-вече желание и воля да се решат проблемите на страната и българския народ. Олицетворение на всичко, което се случи в годините на прехода е правителството на сглобката, което събра на едно място мутрите, мафията и шарлатаните. Това заяви председателят на партия МИР в предаването „Събития и личности“ с Давид Калпачки по БНР Благоевград.

      „Последното изследване на агенция Тренд показва, че 47 % или почти половината от българските граждани нямат доверие в изборния процес. Като една от основните причини за това според изследването е отмяната на машинното гласуване преди местни избори. И въпреки, че доверието към правителството на сглобката драстично спада, то българите не виждат смисъл да се провеждат нови избори, защото са нечестни и се подменя вота им. Именно за това партия МИР предлага да се направи широк обществен дебат за промени в Изборния кодекс, в който участие да вземат всички парламентарно и извънпарламентарно представени партии, експерти, граждански и неправителствени организации и всички заинтересовани страни. Целта е да се направи рамка на Изборния кодекс, който да се приеме с широк политически и обществен консенсус и който да бъде устойчив и да гарантира провеждането на честни избори. В Изборния кодекс трябва да залегне истинското машинно гласуване, а не проформа, както е сега“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

      Той подчерта, че за да се избегне субективния фактор на изборите и да се проведат честни избори е необходимо да се признае машинния протокол за финален на всяка една секционна избирателна комисия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ