понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Безкрайната мистерия: 10 години от инцидента на Михаел Шумахер

      29 декември 2013 г. Михаел Шумахер и синът му Мик напускат хижата, в която са отседнали във френските Алпи и отиват да карат ски. 

      За мъжа, определян като най-великия пилот във Формула 1, ски пистите предлагат още една възможност за прилив на адреналин. 44-годишният Михаел и 14-годишният Мик се спускат по пистата Combe de Saulire в френски курорт Мерибел.

      Кадри от каската на германеца разкриват, че той напуска обработената зона. Ските му закачат скала, частично покрита от пресния сняг. Той се изстрелва на 3,5 метра с главата напред към друг камък.

      За мъжа, определян като най-великия пилот във Формула 1, ски пистите предлагат още една възможност за прилив на адреналин. 44-годишният Михаел и 14-годишният Мик се спускат по пистата Combe de Saulire в луксозния френски курорт Мерибел.

      Кадри от каската на германеца разкриват, че той напуска обработената зона. Ските му закачат скала, частично покрита от пресния сняг. Той се изстрелва на 3,5 метра с главата напред към друг камък. Ударът е толкова силен, че каската се разцепва на две.  А Михаел прекарва в кома следващите 250 дни.

      Той е откаран с хеликоптер в болница. Там претърпява две животоспасяващи операции за отстраняване на кръвни съсиреци в мозъка. По-късно лекарите признават, че ако в онзи ден не е носил каска, е щял да умре на мига. Михаел е поставен в медикаментозна кома в опит да бъде намален отокът.

      През последвалото десетилетие Шумахер не е виждан публично, а информацията относно здравословното му състояние е изключително оскъдна. В този вакуум слуховете и догадките са като лавина. Съпругата му Корина осигурява достъп единствено на най-близките му приятели.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ