понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Експлозии разтърсиха Иран: Най-малко 103 убити, Раиси осъди „отвратителния акт“

      Най-малко 103 души са загубили живота след експлозиите близо до мавзолея на иранския генерал Касем Солеймани на четвъртата годишнина от убийството му от Съединените щати, съобщават държавните медии на Иран.
      Държавните медии информират още, че десетки са били ранени при експлозиите по време на процесия близо до джамията Сахеб ал-Заман в южния град Керман.
      Президентът на Иран Ебрахим Раиси осъди взривовете.
      „Несъмнено извършителите… на този страхлив акт скоро ще бъдат идентифицирани и наказани за тяхното отвратително деяние от способните сили за сигурност и правоприлагане“, каза Раиси в изявление.
      „Враговете на нацията трябва да знаят, че подобни действия никога не могат да нарушат твърдата решителност на иранската нация“, добави той.
      Иран обяви четвъртък за ден на траур след двата взрива.
      Ръководителят на съдебната система на Иран, каза в изявление: „Агентите и извършителите на това тежко престъпление несъмнено ще бъдат наказани“.
      „Отговорните служби за разузнаване, сигурност и правоприлагане са длъжни незабавно да преследват всички доказателства и извършители и да ги предадат на съдебните органи“.
      Най-малко 103 души бяха убити в сряда при две експлозии близо до гроба на убития генерал от Революционната гвардия Касем Солеймани, съобщиха държавни медии, в това, което официални лица нарекоха „терористична атака“.
      IRNA съобщи, че 141 души са били ранени при взривовете, някои от които са „в критично състояние“.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ