понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      Украинският удар в Лисичанск: Загиналите са 28

      Броят на загиналите при украински удар по пекарна в град Лисичанск в окупираната Луганска област в Източна Украйна, е достигнал 28, сред тях 18 мъже, 9 жени и едно дете. Данните от тази сутрин са на Руското министерство на извънредните ситуации. Още поне 10 са ранени, четирима от които в крайно тежко състояние. Шестима от ранените са откарани за лечение от Лисичанск в Луганск.

      В съобщението на ведомството се посочва, че спасителни екипи са извадили 10 души изпод развалините на поразената пекарна и че спасително-издирвателните операции продължават. Спасителната операция на мястото на сградата продължава, като оперативните работници са претърсили около 65% от разрушената конструкция.

      Според руските източници Лисичанск е бил обстрелян вчера следобед с американска артилерийска ракетна система „Хаймарс“ (HIMARS).

      Русия взе контрола върху града през юли 2022 година след тежки сражения, продължили с месеци. По данни на Украйна само около една десета населението на Лисичанск, което преди войната възлизаше на 110 000 души, е останало там след завладяването му от руснаците.

      Назначеният от Москва ръководител на т.нар. Луганска народна република (ЛНР) Леонид Пасечник обяви траур за загиналите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ