неделя, 08.09.24
19 C
София
23 C
Пловдив
18.7 C
Варна

НОВИ РАЗКРИТИЯ: Българинът, обвинен за шпионаж в Англия, е бивш състезател по плуване

Българинът, обвинен за шпионаж във Великобритания, е бивш състезател по плуване. Тихомир Иванчев е бил активен състезател по плуване в България преди около 15 години, съобщи Нова тв. 

Това е шестият българин, обвинен за шпионаж в полза на Русия на Острова. Орлин Русев, Катрин Иванова, Бисер Джамбазов, Ваня Габерова и Иван Стоянов бяха задържани през миналия февруари и обвинени в шпионаж в полза на Русия през септември. Тогава съдът реши, че те също трябва да останат за постоянно в ареста, докато процесът срещу тях се води, защото представляват опасност за Обединеното кралство. Също така могат да напуснат страната и да се укрият.

38-годишният Иванчев е бил арестуван на 7 февруари, след което е бил освободен под гаранция. Задържан е повторно, след като Кралската прокуратура е открила достатъчно доказателства, че той е съпричастен към шпионската дейност на петимата други българи, арестувани в Англия преди година. Следващото дело срещу Иванчев ще е на 15 март, а срещу останалите петима – през октомври.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ