петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА: Русия задържа мъж за шпионаж в полза на Украйна

      Мъж, живеещ в руския Далечен изток, за когото се твърди, че е шпионирал в полза на Украйна, за да й помогне да извърши саботаж, е обвинен в държавна измяна, съобщиха от местната служба за сигурност ФСБ, предаде АФП.

      Откакто започна нападението си срещу Украйна преди две години, Русия твърди, че е станала обект на стотици саботажни атаки, както срещу гражданска, така и срещу отбранителна инфраструктура.

      ФСБ не назова името на заподозрения, но заяви, че той е жител на Комсомолск на Амур, отдалечен руски град в далекоизточния Хабаровски край.

      Мъжът „проактивно се е свързал с представители на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна чрез интернет“, заявиха от регионалния клон на ФСБ пред руските информационни агенции.

      След това той е предоставил „информация за отбранителното предприятие на Хабаровския край, което е позволило на противника да планира и извърши диверсии в обекти и предприятия от отбранително-промишления комплекс“, се казва в съобщението.

      Видео, публикувано от руски информационни агенции, показва как силите за сигурност се втурват към заподозрения пред жилищна сграда през нощта и го притискат в снега.

      Обикновено Киев не поема отговорност за диверсионните нападения в Русия, но често ги приветства, като твърди, че те са просто отмъщение за ударите по Украйна. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ