неделя, 08.09.24
19 C
София
23 C
Пловдив
18.7 C
Варна

Състоянието на Роберт Фицо е стабилизирано

Премиерът на Словакия Роберт Фицо е в „много тежко“, но стабилно състояние, съобщи болницата в която той се лекува, след като беше прострелян вчера с пет куршума, предаде Ройтерс. Покушението разкри дълбоките политически разделения в страната, отбеляза агенцията.

Словакия днес ще свика заседание на Държавния съвет за сигурност, а кабинетът също ще заседава от 11:00 ч., съобщиха от правителствената служба.

Мириам Лапуникова, директор на Университетската болница „Ф. Д. Рузвелт“ в Банска Бистрица, където е приет Фицо, каза, че премиерът е претърпял петчасова операция, извършена от два екипа за третиране на множество огнестрелни рани.

„Към този момент състоянието му е стабилизирано, но наистина е много сериозно, той ще остане в интензивното отделение“, каза тя пред репортери.

Вицепремиерът Роберт Калиняк съобщи, че през нощта лекарите са успели да стабилизират състоянието на Фицо и че се провеждат процедури за подобряване на състоянието му.

„За съжаление, състоянието му продължава да е много сериозно поради сложния характер на раните, но всички искаме да вярваме твърдо, че ще успеем да овладеем ситуацията“, каза той.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ