четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      New York Post: По Тръмп е било стреляно от сграда, в която в същия момент е имало полицейски снайперисти

      Екип снайперисти от местната полиция е бил разположен вътре в сградата, от чийто покрив атентаторът Томас Матю Крукс е стрелял, ранявайки по време на предизборен митинг бившия президент на САЩ и настоящ кандидат-президент Доналд Тръмп, съобщи вестник „Ню Йорк Пост“, позовавайки се на източници от силите на реда.

      Сградата в град Бътлър (щата Пенсилвания), където се е помещавала фабрика за стъклени и пластмасови опаковки, е била използвана от местната полиция като „наблюдателница“ за нейните снайперисти, от където да следят за заплахи, докато бившият президент изнася реч само на около 110-120 метра разстояние, твърдят източниците. Според тях в момента на стрелбата полицаите са се намирали вътре в сградата, но не и на покрива ѝ.

      Крукс е успял да се изкачи необезпокояван на сградата, преди да стреля осем пъти, ранявайки Тръмп в ухото, убивайки един от присъстващите на митинга и ранявайки други двама.

      Разкритието идва, след като местна медия съобщи, че Крукс е бил забелязан в сградата около половин час преди да открие огън – като един от полицаите на окръг Бийвър дори го снимал преди стрелбата.

      Източници от правоприлагащите органи казаха, че не е ясно дали някой от местните служители – които са имали задачата да обезопасят периметъра около митинга – е успял да предупреди агентите на Тайните служби на САЩ за стрелеца.

      Вестникът добавя, че един от полицаите се е опитал да претърси покрива няколко минути преди началото на стрелбата, но се е оттеглил, когато Крукс е насочил пушка към него.

      Според говорителя на Тайните служби на САЩ Антъни Гулиеми местната полиция е отговаряла за сигурността на района, от който е стреляно. Според източниците полицията е проверила мястото и помещенията преди началото на митинга на Тръмп, но нейните служители не са се качили ​​на покрива по време на събитието от страх да не се намесят в работата на снайперистите на американските Тайни служби.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ